Žirija

Yann Arthus-Bertrand (predsednik)
Življenjepis

Življenjepis

Yann Arthus-Bertrand je fotograf in okoljevarstvenik. S spektakularnimi posnetki iz zraka si je zaslužil svetovni sloves. Že od nekdaj ga navdušujeta živalski svet in naravno okolje. Ko je bil star 20 let se je nastanil v osrednji Franciji in postal direktor naravovarstvenega območja. Ob prvi Rio-Konferenci leta 1992 se je Yann odločil, da bo za leto 2000 pripravil obsežno delo o stanju planeta: To je delo ZEMLJA, POGLED Z NEBA. Knjiga je postala velika uspešnica, prodanih je bilo več kot 3 milijone izvodov. Yann je nato ustanovil fundacijo GOODPLANET, katere namen je ozaveščati javnost o okoljskih vprašanjih, izvajati programe blaženja podnebnih sprememb in se skupaj z lokalnimi NVO boriti proti krčenju gozdov.

Okoljevarstvenik in fotograf

Christie Goodwin
Življenjepis

Življenjepis

Christie Goodwin je britanska fotografinja z več kot 35-letno kariero. Fotoaparat je prvič vzela v roke pri dvanajstih letih. Šele ko je morala leta 2005 posneti izvedbo v živo, je našla svoje pravo poslanstvo. Po tej izkušnji je njena glavna poklicna pot zavila na področje glasbene in zabavne fotografije. Danes je Christie zelo iskana fotografinja za portrete in turneje. Sodelovala je z glasbeniki kot so Ed Sheeran, Katy Perry, Taylor Swift, Paul McCartney in Rod Stewart ter drugi. Delo fotografinje Christie lahko spremljamo na CD-jih in DVD-jih, na turnejah, v mednarodnih publikacijah, v knjigah ter na razstavah. Leta 2018 je izdala svojo prvo fotoknjigo z naslovom »Memories we made«, ki prikazuje desetletje fotografij Eda Sheerena. Christie – hitra, kreativna in malce zmešana – je cenjena predvsem za to, ker so njene fotografije vedno zadetek v polno. Ko ni na poti z avtobusom, je Christie doma v Londonu, kjer dela kot uradna fotografinja koncertne dvorane Royal Albert Hall. Ustvarja tudi naslovnice za najbolje prodajane kriminalne romane.
Tobias Hägg
Življenjepis

Življenjepis

Tobias Hägg – ustanovitelj družb Airpixelsmedia.com in Airpixelsmediart.com – je poklicni fotograf in videograf, ki živi v svojem rojstnem kraju Eskilstuna, na Švedskem. Rad ima pustolovščine in raziskovanje novih krajev iz edinstvenih perspektiv. S stremljenjem k popolnosti v vsem, kar počne, sledi Tobias edinstveni življenjski perspektivi in je neprestano na lovu za kreativnimi izboljšavami. Produciral, vodil in predstavljal je komercialne vsebine iz celotnega sveta in pri tem sodeloval s številnimi uglednimi strankami.
Dr. Christian Friege
Življenjepis

Življenjepis

Dr. Christian Friege vodi kot član upravnega odbora od leta 2015 naprej nacionalno in internacionalno prodajo družbe CEWE Stiftung & Co. KGaA, od leta 2017 pa je tudi predsednik upravnega odbora Neumüller CEWE Color Stiftung. Pred tem je podjetniški svetovalec delal kot menedžer v Veliki Britaniji, ZDA, na Finskem in na Japonskem. Prav tako je bil član upravnega odbora družbe Debitel AG in predsednik upravnega odbora družbe LichtBlick AG. Kot pokrovitelju fotografskega natečaja CEWE Photo Awards mu je spodbujanje kulturne dediščine fotografije še posebej pri srcu.
Markus Schreiber
Življenjepis

Življenjepis

Markus Schreiber je od leta 1999 fotograf pri tiskovni agenciji The Associated Press (AP) v Berlinu. Kot fotograf mednarodne tiskovne agencije je poročal o številnih novicah in športnih dogodkih v Evropi, na Bližnjem Vzhodu, v Aziji in Afriki. Med drugim o drugi intifadi v Izraelu in Gazi leta 2002, o potresu v Pakistanu leta 2005, o žalnih slovesnostih za Nelsona Mandelo v Južni Afriki leta 2013, ter o Olimpijskih igrah v Londonu leta 2012 in v Riu leta 2016. 2014 je na prireditvi World Press Photo Awards prejel prvo nagrado v kategoriji »Observed Portraits«.
Joachim Herrmann
Življenjepis

Življenjepis

Joachim Herrmann je od leta 2012 glavni urednik družbe Reuters News Picture Service in odgovoren za poslovanje v Nemčiji. Leta 1988 je začel delati kot fotograf za nemško tiskovno agencijo Deutsche Presse-Agentur (DPA) v Hamburgu in pozneje pri družbi Reuters, v mestih Bonn in Berlin. Leta 2007 je bil odgovorni grafični urednik pri Global Picture Desk Signapore, kjer je stranke iz celotnega sveta neprestano oskrboval s kakovostnim slikovnim materialom, da bi zagotovil mednarodno nepogrešljivost Reuters News Picture Service. Gospod Herrmann je bil odgovoren za to, da so vse slike ustrezale visokim standardom Reutersa. Ob sami kakovosti slike je skrbel še za pravno in etično področje.
Dr. Wilfried Vyslozil (SOS-Kindersörfer weltweit)
Življenjepis

Življenjepis

Dr. Wilfried Vyslozil je član upravnega odbora SOS Kinderdörfer weltweit [SOS otroške vasi širom sveta]. Že 20 let deluje v organizaciji, od tega 14 let kot poslovodja v Avstriji in šest let kot član upravnega odbora SOS Kinderdörfer weltweit. Pred tem je bil Vyslozil dejaven pri Executive Search in vodil usposabljanja na področju menedžmenta. Oče treh odraslih otrok je končal šole na Škotskem in v Avstriji ter študiral na Univerzi na Dunaju in v Linzu. Poleg tega je raziskoval in poučeval na univerzah v Linzu, Innsbrucku in Budimpešti.
global.drag_and_drop.header
global.drag_and_drop.description