Zbirka pogostih vprašanj
Moj račun:

Kako izbrišem svoj uporabniški račun?

Če želite izbrisati svoj uporabniški račun, se obrnite na naš oddelek za pomoč uporabnikom. 

Kako lahko spremenim svoje uporabniško ime in/ali e-mail naslov?

Svojega uporabniškega imena in e-mail naslova po prijavi ne morete več spremeniti.

Koliko uporabniških računov je dovoljenih?

Ustvarite lahko en uporabniški račun s svojimi osebnimi podatki. S tem računom lahko sodelujete na vseh CEWE fotografskih tekmovanjih. Zato ponovna registracija ni potrebna.

Pozabil sem svoje geslo oziroma se s svojim geslom ne morem prijaviti.

Če se ne morete prijaviti s svojim geslom ali ste ga pozabili, zahtevajte novo geslo. Ta postopek lahko traja do 15 minut. Če v tem času niste prejeli samodejnega sporočila iz našega sistema, preverite tudi mapo z neželeno pošto.

Želim izbrisati fotografije vseh starih natečajev. Kako to gre?

Najprej kliknite na tekmovanje, iz katerega želite odstraniti svoje fotografije. Nato se prijavite s svojimi uporabniškimi podatki, kliknite na svoje uporabniško ime in izberite »Upravljanje fotografij«. Tukaj lahko zdaj posamezno izbrišete vse slike.

K fotografijam:

Ali lahko isto fotografijo oddam v dve različni kategoriji?

Zavedamo se, da se je včasih težko odločiti za eno samo kategorijo. Zato se odločite za kategorijo, ki se vam zdi najbolj smiselna. Oddajanje fotografije v več kategorij ne poveča vaših možnosti za zmago.

Ali mora biti pod sliko navedeno moje polno ime?

Pod vašimi slikami je vedno prikazano vaše uporabniško ime. Samo v primeru, da zmagate, bo med mesečnimi nagrajenci prikazano vaše polno ime.

Zakaj moram pri registraciji navesti svoj polni naslov?

Da bi lahko prejeli nagrade, se vedno prijavite s svojim pravim imenom in naslovom.

Zakaj so moje fotografije na vaši spletni strani stisnjene?

Zaradi velikega števila poslanih slik želimo omogočiti prijaznost do uporabnikov in zato vaše fotografije zmanjšamo na spletno velikost. Vendar pa imate možnost, da želeno fotografijo odprete v polni velikosti prek simbola s povečevalnim steklom.

Kaj se zgodi z mojimi fotografijami po koncu natečaja?

Po zaključku fotografskega natečaja lahko svoje fotografije izbrišete z uporabniškega računa ( glejte tudi »Želim izbrisati fotografije starih natečajev. Kako to gre?«).

Kaj lahko na svojih fotografijah oblikujem in kaj je mišljeno z »brez manipulacij fotografij«?

Na naših fotografskih natečajih so vedno v ospredju fotografije in odlični fotografski dosežki. Zato želimo nagraditi fotografije, ki našo žirijo prepričajo z vizualno mislijo glede na temo, celoten vtis in kakovost. Obdelava fotografij, ki je danes praktično ni mogoče ločiti od fotografije, je pri tem naj samo v pomoč. Dovoljene so prilagoditve, kot so svetlost, kontrast, globina, luči, barve itd. Možni so tudi izrezi fotografij in majhne retuše. naknadno dodani elementi, ki sliko izkrivljajo, niso dovoljeni. K tem sodijo očitne sestavljanke, grafični elementi, okvirji ali besedila.

Ali je mogoče poslati tudi slike s pametnega telefona?

Seveda!

Zakaj k posameznim fotografijam ne morem vnesti tehničnih podatkov?

Meta podatki se samodejno ugotovijo iz vaših poslanih slik in dodajo k fotografiji. Zato ročen vnos ni potreben.

K natečaju:

Kako pomembni so opisi slike?

Za vsako fotografijo se skriva posebna zgodba. Veseli bomo, če boste svojo zgodbo delili z drugimi udeleženci in obiskovalci natečaja ter z nami.

Kako lahko prekličem moje sodelovanje na natečaju CEWE Photo Award 2019?

Pred zaključkom natečaja CEWE Photo Awards 2019 lahko svoje fotografije izbrišete z vašega uporabniškega računa ( glejte tudi »Želim izbrisati fotografije starih natečajev. Kako to gre?«).

Koliko slik lahko oddam na natečaju CEWE Photo Award 2019 in do kdaj?

Do 2. 6. 2019 imate možnost na natečaju CEWE Photo Award 2019 oddati skupaj 100 fotografij v desetih različnih kategorijah.

Svojih slik ne najdem med oddanimi v kategorijah. Ali jih moram ponovno naložiti?

Na natečaju CEWE Photo Award 2019 je oddanih več 100.000 fotografij, zato je včasih lahko težko najti svojo fotografijo. Vendar pa lahko na svojem uporabniškem računu pod »Upravljanje fotografij« preverite, ali je bila vaša fotografija naložena.

Zakaj mora biti moja oddana slika v izvirni velikosti?

Za ocenjevanje fotografij je pomembno, da so fotografije v najvišji možni ločljivosti. Poleg tega obstaja možnost, da nagrajene fotografije natisnemo na stenske slike in kuriramo v obliki razstave za posamezni natečaj. Tudi za ta namen je potrebna visoka ločljivost.

Ali ocene uporabnikov vplivajo na oceno žirije?

Ocene so namenjene predvsem medsebojni komunikaciji uporabnikov. Če vidite lepe fotografije in le-te ocenite, bodo fotografi veseli vašega mnenja. Za oceno žirije veljajo najprej drugi kriteriji.

Ali lahko s soglasjem staršev sodelujem tudi, če sem star manj kot 18 let?

Ne. Iz pravnih razlogov so do sodelovanja upravičene samo polnoletne osebe.

Zakaj se moje fotografije in/ali komentarji izbrišejo?

CEWE si pridržuje pravico izbrisa slik, ki močno odstopajo od tematskih smernic.

Ali CEWE oddane slike uporablja za samooglaševanje ali kot arhivsko zalogo?

Fotokultura je zelo pomembna za CEWE, zato želimo fotografom in fotografskim navdušencem ponuditi platformo za predstavitev in izmenjavo idej ter za spodbujanje kreativnih procesov. CEWE s sodelovanjem na tekmovanju CEWE Photo Award 2019 pridobi (preprosto) pravico do uporabe slik, ki jih je naložil udeleženec. CEWE v nobenem trenutku ne pridobi avtorskih pravic do slik. »Pravica do slike« ostane avtorju. Podeljena pravica uporabe ni odvisna od tega, ali je slika nagrajena ali ne, in obsega možnost objave, kopiranja, upodobitve in distribucije v namen oglaševanja in predstavljanja fundacije CEWE. To se zgodi izključno v povezavi z natečajem CEWE Photo Award 2019 in je vedno povezano z imenovanjem avtorja. Če se slika uporablja za druge namene, je vedno potrebna ločena privolitev udeleženca. Dodatne informacije so na voljo pod 7. točko pogojev za sodelovanje na natečaju CEWE Photo Award 2019: https://contest.cewe.de/cewephotoaward/sl_si/p/terms_and_conditions.

global.drag_and_drop.header
global.drag_and_drop.description