Registriraj se
Žirija CEWE Photo Award 2021

Naša žirija je sestavljena iz uglednih strokovnjakov, novinarjev in fotografov.

Žirija bo pozorna predvsem na kakovost posnetka (fokus, osvetlitev, kompozicija itn.) in na ideje slik v povezavi s temo tekmovanja. Ustrezen mora biti celoten vtis fotografije, vse od izbire kategorije do oblike slike. Da bi s poslano fotografijo prišli v ožji izbor, morate poleg tega izpolnjevati naslednje kriterije:

• ustrezna velikost slike, najmanj 1.080 x 1.080 slikovnih pik.
• na datoteko samo ena slika, brez kolaža.
• okvirji, grafični elementi ali očitne spremembe fotografij niso dovoljeni.
• brez besedilnih elementov na sliki, morda ime fotografa ali zaznamek Copyright.

Ocene ali komentarji na naši spletni strani predstavljajo pri končnem ocenjevanju le enega od parametrov, tako da bodo imele tudi slike z manj prispevki možnost za zmago.

Yann Arthus-Bertrand (predsednik žirije)
Življenjepis

Življenjepis

Yann Arthus-Bertrand je fotograf in okoljevarstvenik. S spektakularnimi posnetki iz zraka si je zaslužil svetovni sloves. Že od nekdaj ga navdušujeta živalski svet in naravno okolje. Ko je bil star 20 let se je nastanil v osrednji Franciji in postal direktor naravovarstvenega območja. Ob prvi Rio-Konferenci leta 1992 se je Yann odločil, da bo za leto 2000 pripravil obsežno delo o stanju planeta: To je delo ZEMLJA, POGLED Z NEBA. Knjiga je postala velika uspešnica, prodanih je bilo več kot 3 milijone izvodov. Yann je nato ustanovil fundacijo GOODPLANET, katere namen je ozaveščati javnost o okoljskih vprašanjih, izvajati programe blaženja podnebnih sprememb in se skupaj z lokalnimi NVO boriti proti krčenju gozdov.

Okoljevarstvenik in fotograf

Christie Goodwin (Anglija)
Življenjepis

Življenjepis

Christie Goodwin je britanska fotografinja z več kot 35-letno kariero. Fotoaparat je prvič vzela v roke pri dvanajstih letih. Šele ko je morala leta 2005 posneti izvedbo v živo, je našla svoje pravo poslanstvo. Po tej izkušnji je njena glavna poklicna pot zavila na področje glasbene in zabavne fotografije. Danes je Christie zelo iskana fotografinja za portrete in turneje. Sodelovala je z glasbeniki kot so Ed Sheeran, Katy Perry, Taylor Swift, Paul McCartney in Rod Stewart ter drugi. Delo fotografinje Christie lahko spremljamo na CD-jih in DVD-jih, na turnejah, v mednarodnih publikacijah, v knjigah ter na razstavah. Leta 2018 je izdala svojo prvo fotoknjigo z naslovom »Memories we made«, ki prikazuje desetletje fotografij Eda Sheerena. Christie – hitra, kreativna in malce zmešana – je cenjena predvsem za to, ker so njene fotografije vedno zadetek v polno. Ko ni na poti z avtobusom, je Christie doma v Londonu, kjer dela kot uradna fotografinja koncertne dvorane Royal Albert Hall. Ustvarja tudi naslovnice za najbolje prodajane kriminalne romane.
Ulla Lohmann (Nemčija)
Življenjepis

Življenjepis

Ulla Lohmann je fotografinja na ekspedicijah in režiserka za GEO, National Geographic, BBC, ARD, ZDF, Servus TV, Terra Mater in Red Bull Media House. Zastopa jo National Geographic Creative in je Canon Explorer, F-stop Global Icon, imenovana je za članico DGPh in Explorer's Club-a (New York). Danes je Ulla na odpravah po vsem svetu in pripoveduje zgodbe o oddaljenih in neraziskanih krajih. Njen dosedanji vrhunec je znanstvena odprava v notranjost delujočega vulkana, kjer je prva ženska na svetu, ki je prebila povsem novo podlago.
Dr. Christian Friege (Nemčija)
Življenjepis

Življenjepis

Dr. Christian Friege vodi kot član upravnega odbora od leta 2015 naprej nacionalno in internacionalno prodajo družbe CEWE Stiftung & Co. KGaA, od leta 2017 pa je tudi predsednik upravnega odbora Neumüller CEWE Color Stiftung. Pred tem je podjetniški svetovalec delal kot menedžer v Veliki Britaniji, ZDA, na Finskem in na Japonskem. Prav tako je bil član upravnega odbora družbe Debitel AG in predsednik upravnega odbora družbe LichtBlick AG. Kot pokrovitelju fotografskega natečaja CEWE Photo Awards mu je spodbujanje kulturne dediščine fotografije še posebej pri srcu.
Kai Pfaffenbach
Življenjepis

Življenjepis

Leta 2013 je Kai Pfaffenbach skupaj z ruskim sodnikom Andrejem Schukowom prejel nagrado Fair Play Prize of German Sports v kategoriji Šport. Pfaffenbach je za svojo novinarsko fotografijo prejel številne državne in mednarodne nagrade. Za svojo fotografijo zmagovitega gola Maria Götzeja v finalu svetovnega nogometnega pokala 2014 je prejel nagrado Svena Simona Axela Springer Verlaga. Poleg številnih nagrad Poklicnega združenja nemških športnih fotografov (VDS) in Nemškega novinarskega združenja, je bil Pfaffenbach nagrajen tudi z nagrado World Press Photo Award za sliko nasmejanega Usaina Bolta v polfinalu olimpijskih iger v Riu leta 2016. Leta 2020 je bil Pfaffenbach del ekipe 11 Reutersovih fotografov, ki so bili nagrajeni s Pulitzerjevo nagrado v kategoriji "Breaking News Photography" za pokrivanje dogodkov v Hong Kongu.
Martin Rak (Češka)
Življenjepis

Življenjepis

"Martin Rak je leta 2014 osvojil nagrado Prix de la Photographie Paris Px3 in nagrado Sony World Photographer Awards leta 2016. Prav tako je dosegel 3. mesto na International Photo Awards IPA leta 2014 in EISA Maestro leta 2016. Je ugledni češki krajinski fotograf s sedežem v Pragi. S fotografijo se je začel ukvarjati pri 6 letih in od takrat ni več spustil fotoaparata. Njegova posebna pozornost pa je od leta 2009 namenjena pokrajinski fotografiji. Njegova dela so bila objavljena v različnih publikacijah, revijah in koledarjih po vsem svetu. Redno sodeluje pri revijah Black and White Photography Magazine, Practical Photography, Digital SLR Photography, GEO (Nemčija) in številnih drugih. "
Petra Horn (Nemčija)
Življenjepis

Življenjepis

Petra Horn je članica upravnega odbora SOS Otroških vasi po vsem svetu od leta 2015, od 2020 pa tudi članica mednarodnega senata SOS Otroških vasi. Pred tem je bila članica uprave energetske družbe. Petra je zelo predana svojemu delu za SOS otroške vasi po vsem svetu, na radiu in televiziji promovira različne projekte, katerih namen je izboljšati življenjske pogoje za otroke po vsem svetu.
    Žirija: CEWE Photo Award 2019

    global.drag_and_drop.header
    global.drag_and_drop.description